Vanderlande levert sorteersysteem aan Koreaanse post

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Zuid-Koreaanse Korea Post heeft bij Vanderlande Industries twee pakket- en postsorteersystemen besteld. Het is de eerste keer dat het Veghelse bedrijf zijn Crossorter-oplossing verkoopt in Azië. De order is voor het postkantoor in Bu-Pyeong en bestaat uit twee systemen met een totale capaciteit van twintigduizend pakketjes per uur, tien aanvoerlijnen, 78 spiraaluitgangen en één feedbacklijn. Verder omvat de bestelling een FSC Equipment Controller voor de bediening van de transportbanden en sorteermachines, apparatuur voor scannen, telecoderen en handmatig coderen, en een bestemmingsserver.

Vanderlande sleepte de opdracht binnen samen met zijn Koreaanse partner Daesung na een openbare aanbesteding. De Veghelaren doorliepen ook de technische evaluatie met succes. De toekenning is vooral belangrijk omdat dit de eerste van acht aanbestedingen is voor projecten die Korea Post op de planning heeft staan voor de komende jaren.

De Crossorter is een flexibele oplossing voor het verwerken van gemengde stromen kleinere en grotere poststukken en exprespakketten. ’De flexibiliteit en capaciteit van het systeem zijn optimaal door het gebruik van twee crossbelts‘, schrijft Vanderlande. ’Deze crossbelts kunnen onafhankelijk van elkaar losse voorwerpen vervoeren of samen grotere pakketten verplaatsen. Dankzij de slijtvaste lineaire motoren is het energieverbruik van het systeem laag en het onderhoud eraan minimaal. De twee banden zorgen voor ingebouwde redundantie voor een ononderbroken gebruik.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.