Vanderlande levert automatisch magazijn aan Finse groothandel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Finse Onninen heeft Vanderlande Industries uitgekozen als leverancier van een nieuw geautomatiseerd magazijn. Het orderverwerksysteem in Hyvinkää moet ervoor zorgen dat de order picking-capaciteit verhoogt naar maximaal 600 orderlijnen per operator per uur. Bovendien zet Vanderlande in op een ergonomische werkomgeving via zijn @Ease-orderverzamelstations. Het centrum moet eind dit jaar worden opgeleverd.

In Onninens magazijn worden de binnenkomende goederen aan vier Receive@Ease-workstations omgepakt in productbakken. Deze gaan vervolgens automatisch naar het viergangen Quickstore HDS AS/RS-systeem. De volautomatische opslagruimte krijgt 38.720 opslaglocaties. Vanuit de opslag transporteert het systeem de bakken automatisch naar de orderverzamelzone. Daar staan twee ergonomische Pick@Ease-workstations voor de uitgifte van de bestellingen. Producten zullen direct in orderbakken en -dozen worden verzameld. Afgeronde orderbakken en -dozen gaan automatisch naar de verpakkingszone. Vanderlande‚Äės warehouse control system Vision bestuurt het complete logistieke proces.

Vanderlande zette twee jaar geleden de productontwikkeling en marketing voor logistieke systemen voor distributiecentra in een hogere versnelling. De Veghelse machinebouwer behoort tot de grote jongens in afhandeling van expresspakketten en bagage, maar in de Europese distributiemarkt speelt het slechts vijfde viool. Het @Ease-systeem moet dat goedmaken. Vanderlande nam voor de systeemontwikkeling Jentjens, MMID en TNO in de arm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.