Vanderlande lanceert flexibele shuttletechniek voor opslagcentra

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Adapto, zo heeft Vanderlande zijn nieuwe concept voor flexibele opslag, retrieval en transport gedoopt. Naar eigen zeggen biedt de technologie ongekende schaalbaarheid en beschikbaarheid. In de Spaanse retailer J.A. Recio heeft het Veghelse bedrijf al gelijk zijn eerste klant.

Stijgende lonen, beperkte ruimte en een toenemend aantal kleine bestellingen met korte levertijden, dat zijn de uitdagingen waar magazijnen en distributiecentra mee kampen. Ze zijn daarom constant op zoek naar manieren om de operationele kosten te drukken, de productiviteit te verhogen en de ruimte optimaal te gebruiken. Vanderlande claimt met zijn Adapto-concept hier een oplossing te bieden.

Adapto bestaat uit een rekstructuur met een geïntegreerd shuttlevolgsysteem. De shuttles transporteren de producten op en neer tussen de opslagplekken en de in- uitgangen van het systeem. Adapto voorziet in liften die de shuttles omhoog en omlaag brengen. Vanderlande heeft controlesoftware ontwikkeld die zorgt dat de doorvoer van het systeem optimaal is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.