Vanderlande investeert in Smart Robotics

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande heeft een minderheidsbelang genomen in Smart Robotics. Het Veghelse bedrijf neemt het aandeel over van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (Bom). De investering zal bijdragen aan een focus op robotontwikkeling voor logistieke doeleinden, via een meerjarig, gezamenlijk r&d-programma. Een van de sleutelgebieden wordt orderpicking met cobots. Vanderlande zal bovendien een aantal robotprojecten bij Smart Robotics neerleggen.

Sinds de oprichting, zo’n tweeënhalf jaar geleden, heeft Smart Robotics support en financiële ondersteuning gekregen van Bom. ‘De visie van Bom op robotica past prima bij de onze. De samenwerking was een perfecte match in onze startupfase’, aldus Mark Menting, directeur van Smart Robotics. ‘Bom heeft ons geholpen om de succesvolle en winstgevende organisatie te worden die we nu zijn. Vanderlande neemt nu het stokje over en gaat ons helpen om internationaal te groeien. Het heeft de goede product-marktcombinatie die wij nodig hebben om onze doelen te bereiken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.