Vanderlande doet gooi naar distributiemarkt met ergonomisch orderverzamelstation

René Raaijmakers
Leestijd: 7 minuten

Vanderlande zette ruim een jaar geleden de productontwikkeling en marketing voor logistieke systemen voor distributiecentra in een hogere versnelling. De Veghelse machinebouwer behoort tot de grote jongens in afhandeling van expresspakketten en bagage, maar in de Europese distributiemarkt speelt het slechts vijfde viool. Het Pick@ease-orderverzamelstation moet dat goedmaken. Vanderlande nam er Jentjens, MMID en TNO voor in de arm.

De statistieken rond Sinterklaas en Kerst lieten het afgelopen december weer zien. Kopen op afstand en internetwinkels zitten in de lift. Ziedaar, een aantrekkelijke nieuwe markt voor logistieke systemen. Vanderlande heeft de distributiemarkt inmiddels tot topprioriteit verheven.

De systemenbouwer uit Veghel is nummer een in het sorteren van expresspakketten. In bagageafhandeling bezet het een tweede positie, maar in de markt voor distributiesystemen heeft de logistiekspecialist nog wat te winnen. Het bedrijf staat daar voor Europa slechts op een vijfde positie. ’Onze verdere groei moet met name uit distributiesystemen komen‘, zegt Gert Bossink, die bij Vanderlande leiding geeft aan de R&D-activiteiten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.