Vanderlande breidt productie uit via Spaanse overname

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande Industries heeft het Spaanse Dinamic Industrial Business overgenomen voor een onbekend bedrag. Met de acquisitie hoopt het Veghelse bedrijf verder te kunnen groeien in Europa en de VS. De deal geeft Vanderlande meer productiecapaciteit en vergroot het Veghelse productportfolio.

Dinamic had al een langdurige relatie met Vanderlande en gaat verder onder de naam Vanderlande Industries Santpedor. Met 235 medewerkers heeft het een omzet van 43,6 miljoen euro (cijfers uit 2008). De productiefaciliteiten (nu 55 duizend vierkante meter) zullen verder worden uitgebreid in het Spaanse Santpedor, nabij Barcelona. Ook heeft Vanderlande hoge verwachtingen van de bestaande en nieuwe producten van Dinamic. De Spanjaarden hebben onder meer een geautomatiseerde securitycheck voor handbagage-inspectie (Scannojet) en gebogen (Beltcurve) en uittrekbare lopende banden.

Als onderdeel van de overname, heeft Vanderlande ook Dinamic Manufacturing USA ingelijfd. Die tak gaat verder als Vanderlande Manufacturing USA en wordt ontwikkeld tot een lokale productiesite.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.