Vanderlande bouwt tweede distributiecentrum voor online supermarkt

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Britse supermarktketen Tesco heeft de hulp ingeroepen van Vanderlande Industries voor de installatie van een distributiesysteem voor zijn online verkoopservice. Met de deal is een bedrag gemoeid tussen de 3 en 3,5 miljoen pond, ongeveer 3,3 tot 3,8 miljoen euro. Het systeem komt in een nieuw te bouwen distributiecentrum in Greenford in Noordwest-Londen en moet volgend jaar zomer operationeel zijn. Het zal een exacte kopie worden van het bestaande centrum in Aylesford, dat Vanderlande in oktober 2008 opleverde.

Voorheen verwerkte Tesco zijn internetbestellingen gewoon in zijn supermarkten, waar persoonlijke shoppers de order uit de winkelschappen verzamelden. Omdat die order pickers de normale klanten hinderden, vroeg het bedrijf Vanderlande het probleem op te lossen. De Veghelaren ontwikkelden het material handling-systeem voor het orderconsolidatieproces en voor de sortering en vrijgave van de geconsolideerde orders naar de bestelbussen.

Aan het begin van de dag worden de orderdetails en de vertrekschema‘s van de bestelbussen gedownload van de Tesco-host naar het besturingssysteem van Vanderlande. De artikelen in het distributiecentrum liggen in schappen, net als in de supermarkt. Order pickers verzamelen de artikelen in plastic kratten en zetten complete bestellingen op de invoerband, die de kratten naar een consolidatiebuffer brengt. Die buffer bestaat uit Vanderlandes Quickstore HDS AS/RS-systeem met drie gangen. Elke gang is verdeeld in twee verticale modules, uitgerust met zes shuttles per gang (achttien shuttles in totaal). Elke shuttle kan drie legbordniveaus bedienen. Het systeem verdeelt de kratten over de HDS-consolidatiebuffer en houdt ze vast tot het geplande tijdstip waarop de bestelbussen klaarstaan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.