Vanderlande boekt recordomzet en orderintake

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Vanderlande Industries heeft het boekjaar 2015 (1 april 2014 t/m 31 maart 2015) afgesloten met een recordomzet van 988 miljoen euro. Dit is een aanzienlijke stijging van 25 procent ten opzichte van de omzet van 790 miljoen euro in 2014. Daarnaast is de totale orderintake in dezelfde periode uitgekomen op een recordbedrag van ruim een miljard euro, 10 procent meer dan in boekjaar 2014.

De omzet is gestegen als gevolg van de forse groei in Vanderlandeā€™s segmenten pakket- en postdiensten en magazijnautomatisering, evenals in life-cycle services. De toename in nieuwe orders is relatief hoog in het segment life-cycle services, wat deels te danken is aan de toenemende mate van de digitale technologie die nodig is in de markt. De orderintake voor het segment bagagesystemen is eveneens hoger dan in het voorgaande boekjaar.

Vanderlandeā€™s operationele resultaat daalde van 36,1 miljoen euro in 2014 naar 25,3 miljoen euro in het boekjaar 2015. Dit werd veroorzaakt door aanzienlijke verliezen op pakket- en postprojecten die in 2013 werden verkocht in Noord-Amerika. De oorzaken van dit incident zijn bij Vanderlande bekend en het bedrijf heeft organisatorische en operationele maatregelen genomen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.