Vanderlande boekt orders voor meer dan 200 miljoen

Alexander Pil
30 april 2015

Vanderlande heeft bevestigd dat het onlangs voor meer dan 200 miljoen euro aan orders heeft ontvangen voor zijn geïntegreerde oplossingen in de segmenten van bagagesystemen en pakket- en postdiensten. Hiermee komt de totale orderintake voor het boekjaar 2015 ruim boven de begroting uit op 1 miljard euro.

Een aantal van de opdrachten heeft betrekking op ’s werelds grootste luchthavens. Zo heeft Changi Airport Group gekozen voor Vanderlande als de leverancier van bagagesystemen voor het project ter herontwikkeling van terminal 1 op Singapore Changi Airport. Dit is het grootste bagageafhandelingscontract ooit voor Vanderlande op de Aziatische markt.

Daarnaast zal op terminal 3 van London Heathrow Airport Vanderlande’s Stack@Ease worden gebruikt. Deze flexibele laadhulp zal deel uit maken van een van de meest complexe en technologisch geavanceerde bagageafhandelingsystemen in de wereld. Deze laadhulp tilt zware ladingen uit containers en karren, optimaliseert de productiviteit en minimaliseert de fysieke belasting van medewerkers.

Vanderlande heeft bovendien zijn honderdste site-based servicecontract binnengehaald na een overeenkomst met Airlines Committee of Hawaï. Het driejarige programma is gestart op 1 maart 2015 en betreft een site-based team van meer dan vijftig werknemers. De onderneming heeft tevens een operations- en onderhoudscontract afgesloten voor de bestaande terminal in Al Maktoum International DWC in Dubai.

In het marktsegment van de pakket- en postdiensten is een belangrijke opdracht geboekt voor Deutsche Post DHL met een raamovereenkomst voor de levering van de sorteer- en logistieke handelingssystemen voor zijn nieuwe netwerk met pakketdepots in heel Duitsland. Deze en andere investeringen zijn gedreven door de groei van e-commerce en de vraag van de consument naar een uitstekende service en snellere en betrouwbare leveringen.

Goof Hamers, ceo van Vanderlande: ‘Deze waardevolle nieuwe orders zijn een bevestiging van Vanderlande’s uitstekende trackrecord op het gebied van betrouwbaarheid, betrokkenheid en zijn langdurige zakelijke relaties. Deze partnerships komen voort uit de behoefte van onze internationale klanten om hun efficiency te verhogen, de kosten te reduceren en uit onze reputatie van diepgaande kennis en ervaring van hun activiteiten.’