Vanderlande automatiseert elf sorteercentra Spaanse post

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Correos, de Spaanse nationale aanbieder van postdiensten, heeft voor elf van zijn sorteercentra systemen besteld bij Vanderlande Industries. De bestelde systemen zijn Posisorters waarmee per uur ruim 10 duizend pakketjes kunnen worden gesorteerd. Het bedrijf uit Veghel wil het project in twee fasen uitvoeren: in de eerste fase in 2011 worden zes centra in gebruik genomen, de overige vijf centra zullen in de tweede fase in 2012 operationeel zijn. Ook is er een optie om later nog twee sorteercentra te automatiseren met dezelfde systemen.

Met de Posisorter is positief sorteren mogelijk dankzij aluminium dragers waarop voorgevormde schoenen zijn gemonteerd die pakketten voorzichtig in een diagonale beweging in de uitgangsbanen duwen. Het systeem is leverbaar voor enkel- of dubbelzijdig sorteren. De nieuwste variant is 20 procent zuiniger dan zijn voorganger. Bovendien ligt het geluidsniveau 3 dB lager dan dat van eerdere versies. De nieuwe Posisorter-systemen hoeven ook minder vaak en lang onderhouden te worden. Zo is de levensduur van de schoenen zelfs bij snelheden van 3 m/s zeven keer langer en kan een schoen dankzij het gepatenteerde plug-and-play dragersysteem binnen een minuut worden vervangen.

Elk Posisorter-systeem dat Vanderlande aan Correos levert, is voorzien van een invoer met een labelstation, dynamische weegschaal en een geautomatiseerd station voor volumemeting en het tweezijdig scannen van barcodes met camera‘s. Ze worden aangestuurd door de Flow System Controller (FSC) van Vanderlande, een flexibele, modulaire oplossing voor het bedienen van apparatuur voor het sorteren, vervoeren en verwerken van goederen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen