Van start-up naar scale-up

Twan Smetsers is directeur van Chematronics, een adviesbureau voor innovatieve mkb’ers.

Leestijd: 3 minuten

Ondernemen is populair in Nederland. Er bestaat een gezond en uitbundig startersklimaat. Als je afgaat op de energie die er wordt gestoken in start-ups, lijkt het of alleen daar de heilige graal voor de regionale en landelijke economische groei moet worden gevonden. De werkelijkheid is dat het overgrote deel van de innovatie en banengroei wordt gerealiseerd door bedrijven die al meerdere jaren meelopen en een degelijke groeistrategie te pakken hebben. Dat zijn de scale-ups, de ‘opschaalbedrijven’.

In ons land verontachtzamen we ondernemers die met hun onderneming de lastige horde naar groei kunnen nemen, en daarna kunnen blijven groeien en de wereld intrekken. Kortom het ontbreekt Nederland aan groeiondernemers. Als je niet groeit, creëer je geen doorgroeimogelijkheden voor je medewerkers en ook het aantrekken van talent gaat lastiger. Je ontwikkelt geen economische schaalvoordelen of marktdominantie. En niet onbelangrijk, je kunt jezelf als ondernemer niet verder ontwikkelen als je blijft vastzitten. Bestaat er bovendien iets leukers dan onderdeel uit te maken van een bedrijf dat groeit?

Maar hoe gaat dat opschalen? Wat in een gecontroleerde labomgeving prima verloopt, kan na opschalen ineens een probleem vormen. Hoe zorg je dan toch voor een gezonde groeistrategie en uitvoering? Groeigoeroe Verne Harnish was vorige maand op bezoek om in 2015 van Nederland een land van Gazelles te maken. Zijn bericht was eenvoudig: trek de juiste mensen aan, creëer een gedeelde strategie, zorg dat de uitvoering zonder drama verloopt en hou dagelijks de cashflow in de gaten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.