Van Riet gaat in zee met Sigmatecs Varan-busnetwerk

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Varan-bus heeft indruk gemaakt op Van Riet Material Handling Systems. Het bedrijf uit Nieuwegein heeft de technologie van Sigmatec gekozen voor zijn tweede generatie sorteersysteem. De modulair opgebouwde machine is een mechatronische combinatie van elektrotechniek en pneumatiek.

Van Riets machine stuurt allerlei pakketjes of andere artikelen de juiste richting in. Het apparaat maakt daarbij gebruik van zogenaamde schoenen, die over lamellen glijden. De machine gaat daarom door het leven als ’shoe-sorter‘. Vanwege de hoge capaciteit van sommige sorteer- en distributiecentra had Van Riet een snel besturingssignaal nodig. De schakelsnelheid van het Varan-busnetwerk maakte dit mogelijk. De Versatile Automation Random Access Network-bus (Varan) is speciaal ontwikkeld voor de realtime eisen die de machinebouw stelt. Sigmatecs opvolger van de Dias-bus is gebaseerd op Ethernet-componenten. De architectuur van Varan heeft een andere structuur dan het bekende netwerkprotocol, maar er is er wel compatibel mee.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen