Van Hool wil uitbreiden in buitenland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bussenbouwer Van Hool overweegt de bouw van twee nieuwe fabrieken, een in de VS voor ov-bussen in de VS en een voor opleggers in een nog te bepalen land. Dat blijkt uit de de jaarcijfers van het bedrijf uit Koningshooikt.

Van Hool is al actief in de private sector in de VS maar het bedrijf wil graag ook meespelen op de ov-markt. Door de Buy America Act kan dat alleen als Van Hool de bussen in de VS produceert dus onderzoekt het bedrijf nu of het een Amerikaanse fabriek kan opstarten. Daar neemt het naar eigen zeggen wel de tijd voor.

Ook voor de opleggertak kijkt Van Hool naar het buitenland. Het bedrijf overweegt daar een vergelijkbare stap te zetten zoals het eerder deed met zijn busdivisie. Sinds twee jaar produceert het bussen uit het lagere segment in Macedonië. Voor zijn opleggerafdeling is Van Hool nu ook op zoek naar een lagelonenland. ‘Net als bij de bussen, gaat het ook hier alleen om die producten die niet meer competitief kunnen zijn indien we ze hier in België zouden bouwen’, benadrukt een woordvoerder in Trends.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.