Van Hool steekt 47 miljoen in Amerikaanse busfabriek

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bussenbouwer Van Hool bouwt een busfabriek in het Amerikaanse Morristown. Na Skopje in Macedonië wordt het de tweede buitenlandse vestiging voor het bedijrf uit Koningshooikt. Van Hool investeert ruim 47 miljoen dollar in de nieuwe fabriek die in het eerste kwartaal van 2020 met zeshonderd medewerkers jaarlijks zo’n vierhonderd bussen zal afleveren.

‘We hebben ruim dertig jaren concrete ervaring op de Noord-Amerikaanse markt waar we succesvol zijn met touringcars en commuters voor privébedrijven’, aldus ceo Filip Van Hool. ‘De voorbije jaren hebben we vastgesteld dat de markt van het openbaar vervoer – met een totaal jaarlijks potentieel van zesduizend à achtduizend voertuigen – voor Van Hool opportuniteiten biedt. Omwille van de geldende Buy America Act in de VS zijn we genoodzaakt om een fabriek in de VS te bouwen.’ Die Amerikaanse wet schrijft onder meer voor dat voertuigen die aan openbare besturen worden aangeboden, 70 procent onderdelen van Amerikaanse leveranciers bevatten, met 100 procent Amerikaans staal zijn gemaakt en volledig in de VS zijn gebouwd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.