Van Hool loopt order Brusselse ov-maatschappij mis

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bussenbouwer Van Hool grijpt naast een grote bestelling van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Dat meldt De Tijd. MIVB gaat voor 172 nieuwe bussen in zee met Daimler-dochter Evobus. Met het contract is een bedrag gemoeid van vijftig miljoen euro. MIVB koos voor Evobus omdat het bedrijf het beste scoorde op het gebied van de total cost of ownership.

Van Hool wil niet reageren op het mislopen van aanbod. Eind januari luidde het nog: ’Als we deze order missen, willen we weten waarom en zullen we op basis daarvan conclusies trekken. Maar dat doen we bij elke bestelling.‘ De bussenbouwer uit Koningshooikt wees toen in De Tijd op het belang van Belgische bestellingen: ’Hoe kunnen we ons profileren in het buitenland als we in eigen land geen orders binnenhalen?‘

Vorig jaar kreeg Van Hool ook al een tikje te verwerken toen de Vlaamse ov-maatschappij De Lijn 237 bussen bestelde bij het Franse Irisbus, onderdeel van het Italiaanse Iveco. Dat ging toen om een order van 36 miljoen euro. Dat de Vlaamse regering de bestelling begin dit jaar aanpaste, was slechts een kleine pleister op de wond.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.