Van Hool investeert 15 miljoen in Macedonië

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De komende jaren gaat bussenbouwer Van Hool de productiecapaciteit in zijn Macedonische vestiging verdubbelen. Het bedrijf uit Koningshooikt steekt daarvoor 15 miljoen euro in zijn fabriek bij Skopje. Met de uitbreiding wil Van Hool zijn toppositie op de Amerikaanse privémarkt van autocars vrijwaren.

Van Hool bouwt nog dit jaar een nieuw magazijn en breidt de verfspuiterij uit. In 2017 en 2018 worden er nog eens vier productielijnen bijgebouwd waarmee de Macedonische fabriek negenhonderd bussen per jaar kan afleveren, in plaats van de huidige vijfhonderd. De uitbreiding levert de komende jaren zo’n vierhonderd nieuwe arbeidsplaatsen op.

‘Weet dat we deze investering liever hadden gerealiseerd in België maar de nood is hoog en om de toekomst van de Van Hool-groep op lange termijn te vrijwaren, zijn wij genoodzaakt om te investeren in onze vestiging in Macedonië’, stelt topman Filip Van Hool.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.