Van den Brink opgenomen in National Academy of Engineering

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse National Academy of Engineering (NAE) heeft de namen van de nieuwste gekozen leden vrijgegeven. Opvallend op de lijst van internationale leden als ASML’s president en cto Martin van den Brink, die werd geselecteerd vanwege zijn inspanningen om ‘vooruitgang te boeken in optische en extreem ultraviolette lithografie die kleinere, snellere en energiezuinigere halfgeleiderapparaten mogelijk maakt’.

De NAE, opgericht in 1964, is een particuliere, onafhankelijke instelling zonder winstoogmerk die technisch leiderschap levert in dienst van het land. Verkiezing voor de Academie behoort tot de hoogste professionele onderscheidingen die in de VS aan een ingenieur worden toegekend. Haar missie is om het welzijn van de natie te bevorderen door een levendig ingenieursgemeenschap te promoten en door de expertise en inzichten van vooraanstaande ingenieurs te bundelen om onafhankelijk advies te geven aan de federale overheid over aangelegenheden met betrekking tot engineering en technologie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.