Van Coppenolle doet toch stap terug bij Metris

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bart Van Coppenolle treedt terug als CEO van Nikon Metrology (voorheen Metris) en wordt consultant. Dat meldt De Standaard. Nikon had bij de overname van het Leuvense metrologiebedrijf gevraagd of medeoprichter Van Coppenolle nog drie jaar aan het roer wilde blijven. Hij had daarmee ingestemd. De afgelopen weken bleek echter dat de Japanners zelf steeds meer de beslissingen naar zich toe trokken. Van Coppenolle besloot daarom dat het beter was om zijn contract om te zetten in een dienstverband als consultant voor anderhalf jaar.

’Het is een beslissing in wederzijds overleg‘, zegt Van Coppenolle in De Standaard. ’De overnemer, Nikon, profileert zich meer als de nieuwe beslissingnemer en op zich heb ik daar geen probleem mee, maar twee hanen is er een te veel.‘

Op Bits&Chips 2009 Hightech Systemen afgelopen november roemde Van Coppenolle nog de overnamestrategie van Nikon. De Japanners kozen voor een vriendelijke integratievorm waarbij de assets, activiteiten en cultuur van Metris behouden blijven. Ze smeekten Van Coppenolle zowat om nog drie jaar te blijven. Dat ze Metris niet onthoofden of plunderden, kwam volgens Van Coppenolle door de complementaire culturen van beide partijen. Nu lijkt het er toch op dat Nikon iets minder subtiel met zijn nieuwe aanwinst omgaat.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.