Van concept naar x

Bill Chown is productmarketingdirecteur bij Mentor Graphics. Tijdens de Model-Driven Development Day op 29 april gaat hij uitgebreider in op zijn tien stappen naar modelgebaseerde ontwikkeling.

Leestijd: 7 minuten

Hoewel bedrijven al een tijdje naar model-driven development (MDD) kijken, heeft de aanpak nog niet echt erkenning gekregen als meest effectieve manier om een ontwerpproces te sturen. Bill Chown van Mentor Graphics beschrijft de stappen die hij onderscheidt in een succesvolle toepassing van MDD.

Stap 1: het concept opzetten

Het ontwerpproces begint met een briljante inval. Meestal is het idee echter onvolledig en moet het nog uitkristalliseren, waardoor we er niet onmiddellijk mee aan de slag kunnen. Hoe kunnen we dat idee verfijnen, de scherpe kantjes eraf slijpen en komen tot iets dat anderen waarderen en graag willen kopen?

Eerst moeten we duidelijkheid scheppen en de requirements definiëren, maar niet voordat we hebben gedefinieerd wat een ’requirement‘ precies is. Als we de requirements eenmaal kunnen beschrijven, kunnen we ze doorgeven aan het alsmaar groeiende team dat nodig is om de producten van vandaag te implementeren. Het is hun interpretatie van de requirements die de uiteindelijke vorm van het eindproduct bepaalt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.