Van ambacht naar productielijn

Nieke Roos
Leestijd: 6 minuten

Bij het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven buigt nieuwbakken fellow Marc Hamilton zich over de rol van software in systeemengineering.

‘Het intrigeert mij mateloos dat we software nog steeds zo ambachtelijk maken. Dat we er maar mensen bij blijven schuiven om de toenemende systeemcomplexiteit het hoofd te bieden, ook al zijn die bijna niet meer te krijgen. We hebben efficiëntere methodes nodig waarmee we de stap kunnen zetten naar een schaalbare engineeringomgeving waarin de verschillende disciplines naadloos samenwerken.’

Sinds begin dit jaar combineert Marc Hamilton zijn werk voor Altran met een deeltijdpositie als fellow bij het High Tech Systems Center (HTSC), het ontwikkelcentrum voor hightech systemen van de TU Eindhoven. De gemene deler: engineeringprocessen automatiseren met behulp van modellen. Na een schat aan ervaring te hebben opgedaan in de industriële praktijk, vooral bij ASML, stort hij zich nu één dag in de week op de meer fundamentele kant: wat zijn de basisprincipes van zo’n schaalbare, multidisciplinaire omgeving voor model-driven engineering (mde)?

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.