Valorisation grants STW op de schop

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De valorisation grants van STW, waarmee onderzoekers hun technische vinding naar de markt kunnen brengen, wordt vervangen door een nieuw instrument: Take-Off. De belangrijkste verandering is dat de fase-2-grant, die bedoeld is om de daadwerkelijke stap naar de markt te maken, wordt omgezet van een subsidie in een rentedragende lening. Voorheen was deze grant goed voor maximaal twee ton, bij Take-Off bedraagt het maximum bedrag 250 duizend euro. De fase-1-grant voor een haalbaarheidsstudie blijft wel een gift. Het bedrag wordt hier opgeschroefd van 25 naar 40 duizend euro.

Take-Off wordt ook uitgebreid naar de levenswetenschappen en de alfa- en gammawetenschappen. Daarvoor voegen respectievelijk ZonMW en NWO zich bij het programma. Per jaar is 6,65 miljoen euro beschikbaar, dat over twee rondes verdeeld zal worden: 925 duizend euro per ronde is bestemd voor haalbaarheidsstudies en 2,4 miljoen euro voor de lening.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.