Valorisatieplan Brainport-regio in de herkansing

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De overheid heeft enkele maanden terug een voorstel van Stichting Incubator3+ om stimulering van kennisvalorisatie in Brabant voort te zetten, teruggegeven met de opdracht dit op punten aan te scherpen. De ministeries van ELI en OCW, samen verantwoordelijk voor het Valorisatieprogramma (dat het initiatief moet cofinancieren), plaatsten onder meer vraagtekens bij de organisatiestructuur en bij de te eenzijdige focus op het ondersteunen van starters. Er is inmiddels een nieuw plan opgesteld, dat binnenkort zal worden gepresenteerd aan de toetsingscommissie.

Incubator3+ verenigt negen partners uit het onderwijs, het bedrijfsleven en de (semi)overheid gevestigd in de Brainport-regio om kennisvalorisatie te stimuleren. De organisatie claimt in de afgelopen zes jaar geholpen te hebben bij de oprichting van zo‘n 160 bedrijven, waarvan circa vijftig TUE-spin-offs, en de vastlegging van circa 65 octrooien. Om deze activiteiten een vervolg te geven, doet Incubator3+ een beroep op het speciaal daarop toegespitste Valorisatieprogramma van ELI en OCW. In het oorspronkelijke plan legden de partners vijftien miljoen euro op tafel, deels als fte‘s. De provincie, gemeenten en Technopartner, dat technisch ondernemen stimuleert, nemen het leeuwendeel van de cashfinanciering voor hun rekening.

De commissie was echter niet geheel tevreden met de eerste aanzet die Incubator3+ had ingediend om de andere helft van de financiering binnen te halen, bevestigt een woordvoerder van Brainport Development. ’De commissie vond dat enkele punten niet genoeg waren uitgekristalliseerd. Die hebben we aangescherpt en we hebben goede hoop dat het plan er nu wel door komt.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.