Valk Welding neemt bouw visionsystemen in eigen beheer

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Valk Welding gaat de visionsystemen voor lasnaadvolging in zijn lasrobots voortaan zelf bouwen. Daarvoor heeft het bedrijf uit Alblasserdam de exclusieve rechten voor de integratie van de CSS-sensortechnologie overgenomen van Oxford Sensor Technology. Valk past die technologie al enige jaren toe maar wil niet langer afhankelijk zijn van derden.

Software-engineers van Valk Welding werken inmiddels aan doorontwikkeling van de software voor een interface met Panasonic-lasrobots. Het softwareteam is daarvoor uitgebreid met specialisten op dit gebied. Valk zal de lasercamera gaan integreren in zijn eigen toortsafschakeling om een perfecte kalibratie van het camerasysteem ten opzichte van het tool center point te kunnen waarborgen.

Het eerste systeem in deze uitvoering is inmiddels in gebruik in een lasrobotinstallatie bij Stork Marel in Boxmeer. Valk heeft aan deze fabrikant van pluimveeslachtmachines een robotsysteem geleverd met de nieuwe Arc-Eye-lasersensor, waarbij de laserkop bovendien is uitgerust met een systeem om de lasersensor te kunnen ontkoppelen. Dat maakt het mogelijk zonder lasersensor ook moeilijk toegankelijke plaatsen voor de lasrobot bereikbaar te houden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.