Vakbonden: geen duidelijkheid, geen nieuwe cao bij Océ

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De vakbonden weigeren verder te onderhandelen over een nieuwe cao zolang Océ niet meer duidelijkheid geeft over de voorgenomen crisismaatregelen. Vorige week kondigde de fabrikant van afdruksystemen aan dat er wereldwijd bij alle onderdelen samen 550 banen extra komen te vervallen. Volgens Jean-Marie Severijns van CNV Metaal en Elektro wil het bedrijf echter nog niet zeggen waar er arbeidsplaatsen verdwijnen, terwijl de vakbonden willen weten wat er op hen afkomt. Severijns verwacht dat de Océ-vestigingen in ‘s-Hertogenbosch en Venlo de dans niet zullen ontspringen.

Ook is er gedoe over het herstelplan voor het pensioenfonds, dat in zwaar weer is geraakt door de sterk gedaalde aandelenkoersen. Océ heeft een voorstel ingediend bij De Nederlandsche Bank zonder van tevoren te overleggen met de vakbonden. Severijns denkt dat het bedrijf de maatregelen als een voldongen feit bij het personeel wil neerleggen. De vakbonden gaan nu kijken of dit juridisch allemaal wel kan.

De nieuwe Océ-cao zou op 1 juli moeten ingaan. Severijns betwijfelt echter of deze datum nu nog haalbaar is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.