Vader Del Prado behoedde Chuck voor ontslag

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASMI‘s raad van commissarissen wilde enkele maanden geleden CEO Chuck del Prado de laan uitsturen, maar zag daarvan af na intensief lobbywerk van vader en grootaandeelhouder Arthur del Prado. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een rondgang langs betrokkenen bij de machinebouwer, onder wie voorzitter Mickey Harley van Fursa, het hedgefonds dat ASMI de afgelopen jaren achter de broek zat.

Volgens Harley wilde de raad Del Prado kwijt omdat hij ondermaats presteerde en een overname door Applied Materials frustreerde. ’Wij zijn geïnformeerd […] dat de raad van commissarissen intensieve discussies heeft gevoerd over het functioneren van Chuck.‘ Ook zou het toezichthoudend management een meer commerciële koers willen varen en intensiever willen samenwerken met derden, eventueel uitmondend in de beëindiging van ASMI‘s zelfstandigheid. Of Chuck del Prado de juiste man is om die strategie vorm te geven, werd betwijfeld.

In januari hebben de commissarissen Del Prado ontslag aangezegd, om daar enkele weken later op terug te komen na een presentatie van Chuck en een aantal ’indringende‘ gesprekken met vader Del Prado. In de tussentijd is de dan net bij NXP vertrokken Frans van Houten gepolst om tijdelijk het roer bij ASMI over te nemen, meldt het FD. Nu is Van Houten betrokken bij het bedrijf als adviseur.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.