Vacuümejectoren Piab compact en zuinig

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Met het compleet nieuwe PiInline-programma introduceert Piab een serie vacuümejectoren die zich vooral onderscheiden door hun gemakkelijke toepasbaarheid en geringe persluchtverbruik. De kleine cartridges herbergen Coax-technologie die het Zweedse bedrijf eerder ontwikkelde. Dankzij de instantkoppelingen zijn ze eenvoudig inzetbaar zonder veel installatiewerk in de leiding in te passen, vlakbij een zuignap of ander aanzuigpunt. De verliezen zijn minimaal, zelfs bij een lage of fluctuerende druk.

Volgens Piab is het risico van productie-uitval – waarmee conventionele inline-ejectoren vaak te maken hebben – uitgesloten. Bij de nieuwe typen is met een luchtdruk van slechts 0,18 MPa te volstaan, terwijl een vacuüm van maar liefst 95 kPa haalbaar is. Piab geeft aan dat gebruikers met deze vacuümcartridges kunnen rekenen op een 40 tot 50 procent lager energieverbruik. Verschillende speciale ejectortypen hebben bovendien het voordeel dat ze ongevoelig zijn voor vervuiling.

Er is keuze uit diverse modellen, met lengtes variërend van 70 tot 155 mm, voor perslucht en vacuüm uitgerust met instantkoppelingen voor 4 tot 12 mm leidingen. Er valt te kiezen uit tweetraps micro-, mini- en midi-cartridges – met Si, Ti, Pi en Xi karakteristiek – voor respectievelijk extra doorstroming, extra diep vacuüm en hoge prestaties bij een lage persluchtdruk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen