UvA en Bosch starten samen nieuw AI-onderzoekslab

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Universiteit van Amsterdam en technologiebedrijf Bosch gaan hun bestaande samenwerking verder uitbreiden met de lancering van een nieuw publiek-privaat onderzoekslab. Delta Lab 2 – het vervolg op de succesvolle samenwerking Delta Lab 1 – zal zich richten op het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning voor toepassingen in computervision, generatieve modellen en causaal leren.

‘Voor Bosch is samenwerking en nauwe uitwisseling met academische instellingen een essentieel onderdeel van onze inspanningen bij de ontwikkeling van veilige, robuuste en verklaarbare artificial intelligence’, zegt Michael Fausten, senior VP en hoofd van het Bosch Center for Artificial Intelligence (BCAI). ‘Door de eerder succesvolle samenwerking in het UvA-Bosch Delta Lab uit te breiden, realiseren we onze ambitie om grensverleggend onderzoek te combineren met een hoog toepassingspotentieel.’

Delta Lab 2 wordt onderdeel van ICAI, het nationale innovatiecentrum voor AI, dat is gevestigd op het Amsterdam Science Park. Het lab zal worden geleid door Jan-Willem van de Meent en Theo Gevers van de UvA. De dagelijkse leiding van het lab is in handen van Eric Nalisnick.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen