UT start double degree met Braziliaans luchtvaartinstituut

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De UT gaat studenten werktuigbouwkunde de mogelijkheid bieden om mastervakken te volgen in Brazilië en afstudeeropdrachten uit te voeren bij de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer. De universiteit heeft hiervoor een double degree-overeenkomst getekend met het Instituto Technológica de Aeronáutica (Ita), een gerenommeerd Braziliaans opleidingsinstituut. De instellingen kennen elkaar wisselden de afgelopen jaren al regelmatig studenten en medewerkers uit.

Het Ita is opgericht door de Braziliaanse luchtmacht en heeft een sterke verbinding met de luchtvaartindustrie, met name met Embraer, dat zijn hoofdkwartier en een assemblagevestiging vlakbij het instituut heeft. Jaarlijks krijgt het instituut zo’n achtduizend aanmeldingen van nieuwe studenten, waarvan er na een streng toelatingsexamen slechts honderdveertig toegelaten worden.

Als onderdeel van de overeenkomst krijgen Ita-studenten ook de kans om in Twente mastervakken te volgen. Deelnemers aan het double degree-programma krijgen een diploma van beide instellingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.