UT partnert met Fransen voor beeldgeleide en robotchirurgie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Universiteit Twente heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Ircad en IHU, twee zusterinstituten rond chirurgische innovatie uit Straatsburg. De partners gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek, waarbij een aanzienlijk focus komt te liggen op de samenwerking tussen medici en technici. De drie partijen gaan gezamenlijke onderzoekstrajecten opzetten op het vlak van beeldgeleide chirurgie en minimaal invasieve robotchirurgie. Daarnaast willen ze een netwerk opbouwen om ideeën uit te wisselen en bedrijvigheid te bevorderen. Ook moeten er uitwisselingprogramma’s voor studenten komen.

Het Ircad is verbonden aan het academische ziekenhuis van Straatsburg en heeft nevenvestigingen in Brazilië en Taiwan. De focus van het instituut is minimaal invasieve chirurgie aan het spijsverteringsstelsel. Het ontwikkelt hiervoor vernieuwende technologie en traint jaarlijks rond de 4300 chirurgen. Het IHU komt voort uit Ircad en richt zich op behandeling, onderzoek en opleiding rond beeldgestuurde minimaal-invasieve ingrepen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.