Update 20-Sim-pakket geschikt voor scripting

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Controllab Products heeft 20-Sim versie 4.4 uitgebracht. Gebruikers kunnen de update via scripting aansturen. Scripts draaien in Matlab (commercieel) en Octave (open source). Een functiebibliotheek die vanuit 20-Sim wordt meegeleverd, maakt het mogelijk vanuit deze omgevingen 20-Sim aan te roepen en te besturen. Door functies te combineren in m-files, kunnen taken worden geautomatiseerd. Met versie 4.4 combineert Controllab de rekenkundige capaciteiten en toolboxen van Matlab of Octave met de simulatiemogelijkheden van 20-Sim.

Controllab geeft met een paar voorbeelden een idee wat er met de scriptingfeature van 20-Sim 4.4 mogelijk is: parameters inlezen van een Excel-document en deze toepassen in 20-Sim; meervoudige runs in 20-Sim draaien en de resultaten opslaan in spreadsheets; simulatieresultaten met een FFT-algoritme omzetten naar Bode-plots; of geautomatiseerd testen of een model aan specificaties voldoet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.