University Racing Eindhoven behaalt toppositie in Duitsland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het TUE-studentenraceteam University Racing Eindhoven (URE) heeft afgelopen weekend de vijfde plaats behaald met zijn elektrische raceauto URE09 tijdens de Formula Student Germany. Hoogtepunt van de wedstrijd is de endurance race, een autorace van 22 kilometer waarbij het draait om uithoudingsvermogen. URE stond enige tijd tweede in het klassement van dit onderdeel. Het team van Zurich werd uiteindelijk eerste en behaalde ook in de overall uitslag de eerste plaats in de competitie voor elektrische raceauto’s. Het team van Eindhoven werd uiteindelijk vijfde van de veertig deelnemende teams in het overall elektrische klassement.

Het team van URE bestaat uit zo’n vijftig Eindhovense studenten. URE neemt deel aan verschillende Formula Student-competities in Europa. De auto’s worden beoordeeld op aspecten als ontwerp, acceleratie, zuinigheid en wegligging. De meeste punten zijn te behalen in de endurance race. De wedstrijd op het Hockenheim-circuit is de belangrijkste van de Formula Student-evenementen, met dit jaar bijna 160 deelnemers. Het wordt gezien als het officieuze WK binnen FS, waar wereldwijd vierhonderd studententeams aan meedoen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.