Universitaire techniekstudies groeien tegen de trend in

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Alhoewel het totaal aantal studenten dat in 2012 aan een universitaire opleiding begon met 3 procent daalde, wisten de techniekstudies een stijging van een procent te bewerkstelligen. Bovendien wisten de natuurwetenschappenlijke opleidingen hun instroom met maar liefst vier procent op te vijzelen. ’Groene‘ studies deden het overigens het best met een stijging van negen procent. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Van de drie TU‘s wist echter alleen Eindhoven te groeien. Bij de Brabantse instelling startten 1656 studenten, ruim 9 procent meer dan het jaar ervoor. Vooral de opleiding Technische Bedrijfskunde deed het hier goed, met een derde meer inschrijvingen. In Enschede was het omgekeerde te zien: met 1730 starters begonnen er bijna 12 procent minder studenten aan een opleiding. In Delft waren er 2650 starters, 33 minder dan het jaar ervoor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.