Universal Robots introduceert cobotopleiding-in-a-box

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Universal Robots maakt het voor technische scholen en andere onderwijsinstellingen makkelijker om de opkomende robotica-technologie in hun onderwijs te integreren. De cobotfabrikant stelde hiervoor een pakket samen dat alle nodige hardware en software bevat, inclusief een certificering voor de docent die hiermee aan de slag wil gaan én voor de studenten. Hiermee hoopt de Deense cobotpionier dat studenten beter voorbereid op een eventuele baan binnen het groeiend aantal bedrijven dat gebruikmaakt van cobots.

Het pakket bestaat uit een UR-cobot, een assemblagelijn en 3D-geprinte oefenelementen voor diverse taken, zodat studenten en docenten de vele mogelijkheden van de cobot kunnen simuleren en verkennen. Ook digitale leermiddelen en videolessen zijn inbegrepen, zodat de theorie kan worden toegepast wanneer dat het beste uitkomt voor het dagelijkse onderwijs. ‘De essentie is dat scholen en docenten de mogelijkheid krijgen hun leerlingen een professionele opleiding te bieden in het gebruik van de innovatieve cobots van Universal Robots, die in duizend fabrieken wereldwijd worden ingezet’, zegt Mikkel Vahl, education manager bij Universal Robots. ‘Tijdens de cursus verwerven de studenten dezelfde kennis als een professionele cobotoperator, terwijl ze tegelijkertijd een certificaat behalen. Dit geeft hen een voorsprong in hun carrière en een goed platform om aan een nieuw robotica-avontuur te beginnen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.