Universal Robots in Amerikaanse handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Teradyne heeft 285 miljoen dollar op tafel gelegd voor de overname van Universal Robots, de Deense pionier in collaboratieve robotica. Als het bedrijf een aantal prestatiedoelen haalt, komt daar nog eens 65 miljoen bij. De deal zal nog dit kwartaal worden afgerond.

Universal Robots is een grote leverancier van cobots; goedkope, makkelijk inzetbare en eenvoudig te programmeren robots die zij aan zij kunnen werken met menselijke collega’s. Collaboratieve robotica is een honderd miljoen dollar groot segment in de markt voor industriële robots en groeit met meer dan vijftig procent per jaar. Vorig jaar zette het Deense bedrijf een recordomzet neer van 38 miljoen dollar, zo’n zeventig procent meer dan in 2013, met een ruime verdubbeling van de winst.

‘De deal geeft een boost aan onze innovatiemogelijkheden en geeft ons de kans om nog meer mensen te werven’, zegt Universal-ceo Enrico Krog Iversen. Universal Robots is in 2005 opgericht en maakt sinds eind 2010 winst. Met Teradyne als nieuwe eigenaar verwacht Krog Iversen te kunnen groeien in nieuwe en bestaande markten. ‘Vooral in Azië waar Teradyne een stevige positie heeft.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.