Universal Robots gecertificeerd voor cleanrooms

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na succesvolle tests door certificeringsinstituut Tüv Süd zijn de robotarmen en de bijbehorende controlekasten van Universal Robots geschikt bevonden voor cleanroomomgevingen. De UR3, UR5 en UR10 voldoen allemaal aan de industriële Iso 14644-1-norm voor toepassingen in cleanroomklasse Iso 5. De controllers zijn geautoriseerd voor Iso 6 maar kunnen met een aantal technische aanpassingen geschikt worden gemaakt voor Iso 5.

‘Dit certificaat baant de weg voor een scala aan nieuwe applicatiemogelijkheden voor onze robots’, zegt Esben Østergaard, cto en medeoprichter van Universal Robots. ‘Ze zijn nu geschikt voor meer toepassingen in laboratoriumautomatisering en in medische en farmaceutische sectoren. Met het cleanroomcertificaat zijn de robots ook geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie, bij de productie van chips en halfgeleiders, en in de elektronica- en opto-elektronicamarkt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.