Unity-deal brengt Unit040 dichter bij wereldpositie in digital twinning

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Het Nederlandse Unit040 en de Amerikaanse game-enginegigant Unity Technologies hebben een strategische samenwerking gesloten waarin de laatste de digital twin-toolbox uit Eindhoven op wereldwijde schaal zal vermarkten en verkopen. Deze deal zal Unit040 dichter bij zijn ambitie brengen om een ​​wereldspeler te worden in de markt voor digital twinning

Unit040 is in 2006 opgericht door vijf studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens hun stages merkten ze dat veel bedrijven problemen hadden met het uitleggen van hun producten, zowel intern als extern. Ze besloten om de werking van apparaten en technologie te visualiseren. Aanvankelijk bestond hun dienstverlening voornamelijk uit het maken van animaties met weinig intelligentie. Maar geleidelijk begonnen ze hun digitale modellen aan software te koppelen. Rond 2011 ontstonden de eerste virtuele prototypen.

Vier jaar geleden besloot Unit040 om zwaar te investeren in de ontwikkeling van een platform dat klanten hielp bij het bouwen van hun eigen digital twin. Met de resulterende toolbox van Prespective kan een tweeling worden gemaakt voor complexe systemen, gaande van civieltechnische projecten en hightech machines tot complete productielijnen. Hiermee heeft Unit040 met succes projecten uitgerold bij twintig bedrijven, voornamelijk in Nederland. Prespective is gebouwd op Unity3D, de motor van het Amerikaanse Unity dat games bouwt zoals Cycles, Trinity en Unruly Heroes.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen