Unilin bestelt AGV’s en geautomatiseerde heftrucks bij Egemin

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eind 2011 sloot Egemin Automation een contract met Unilin, producent van laminaatvloeren zoals het bekende Quick-Step-label. De deal voorziet in de levering en indienstname van drie geautomatiseerde FM-X-trucks van Still voor de opslag van laminaatpakketten in blokstapeling en in rekken. In een latere fase levert Egemin twee FLV1010/S-lasergeleide AGV‘s voor de manuele-pickingzones. De automatische heftrucks en AGV‘s zijn bestemd voor de divisie Flooring in Wielsbeke en worden begin september dit jaar geleverd en in dienst genomen.

Naast zijn conventionele AGV-oplossingen integreert Egemin sinds 2009 ook AGV-technologie op klassieke heftrucks in de vorm van een Automation Pack. De heftrucks worden voorzien van sensoren voor navigatie, veiligheid en palletpositionering, sturingssoftware om het voertuig automatisch te laten rijden en centrale beheersoftware voor verkeerscontrole en dispatching. Klanten van Egemin kiezen voor deze oplossing vanwege de snelle terugverdientijd en korte installatietijd. Net als vele voorgaande projecten koos Egemin bij Unilin opnieuw voor het Duitse Still als leverancier voor de heftrucks.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.