Ultrawideband voor anonieme social distancing

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Sentech heeft een draagbaar apparaat ontwikkeld dat moet helpen bij het handhaven van social distancing op de werkvloer. De Social Distancing Sensor (SDS) werkt op basis van Ultrawideband-technologie. Een SDS-tag heeft een unieke id, maar is niet gekoppeld aan een persoon. De gegevens kunnen worden uitgelezen om zo te bepalen waar clusters ontstaan. Tags binnen één huishouden kunnen worden gekoppeld. De oplaadbare batterij gaat acht tot twaalf uur mee. Sentech wil de SDS inzetten op de werkvloer en in de evenementenbranche.

Lopos, spin-off van Imec en de Universiteit Gent, start de grootschalige productie van een vergelijkbaar product. Het apparaat genaamd Lopos Safedistance meet continu en in realtime de afstand tot andere Lopos Safedistance-wearables. Bij onvoldoende afstand geeft het apparaat een waarschuwing via geluid, een trilsignaal en optioneel een led-knipperlicht.

De Lopos Safedistance is ook gebaseerd op Ultrawideband-technologie, ontwikkeld door Imec en de Universiteit van Gent. Het werkt zonder de opslag van gegevens, waardoor het apparaat absolute privacy van gebruikers kan garanderen. De foutmarge is vijftien centimeter, vergeleken met twee tot vijf meter voor Bluetooth.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.