Ultimaker stelt nieuwe ceo aan

Alexander Pil
9 december 2020

3d-specialist Ultimaker heeft Jürgen von Hollen aangetrokken als directeur. De voormalige topman van Universal Robots vervangt van Jos Burger, die met pensioen gaat en toetreedt tot de raad van commissarissen. De wijziging wordt van kracht op 1 januari 2021.

Jürgen von Hollen

Burger kwam in 2014 bij Ultimaker en transformeerde het bedrijf van een startup naar een mondiale speler in de 3d-printindustrie. Volgens de meest recente bevindingen van het Britse marktonderzoeksbureau Context zorgde de sterke vraag van thuiswerkoplossingen ervoor dat Ultimaker in de eerste helft van 2020 naar de top twee positie kon stijgen in 3d-printerhardware.

Von Hollen heeft uitgebreide internationale ervaring in snelgroeiende technologie-industrieën. Hij was president en ceo bij cobotontwikkelaar Universal Robots waar hij met succes het bedrijf liet groeien tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van collaboratieve robotica. Eerder bekleedde Von Hollen leidinggevende posities bij Bilfinger SE, Daimler-Chrysler Services, T-Systems en Pentair.

‘Ultimaker heeft een toonaangevend product, een sterk bedrijfsmodel en een zeer getalenteerd team. Ik denk dat dit Ultimaker op een unieke manier positioneert om optimaal te profiteren van de 3d-printmarkt die nu 35 miljard dollar groot is’, aldus Von Hollen. Hij denkt zelfs dat Ultimaker sneller zal groeien dan de sector die naar verwachting zo’n 20 procent per jaar zal toenemen. ‘Ultimaker heeft het vermogen om dynamische innovatie en flexibele productie mogelijk te maken en levert grote productiviteitsverbeteringen. Samen willen we organisaties transformeren.’