Ultimaker groeit uit zijn jasje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ultimaker verhuist zijn hoofdkantoor van Geldermalsen naar de Creative Valley in Utrecht. Daarnaast heeft de 3d-printspecialist een productiefaciliteit in Zaltbommel en extra kantoorruimtes in Geldermalsen. De verhuizing is nodig omdat Ultimaker een stevige groei doormaakt. Er zijn op dit moment 125 duizend Ultimaker-printers in gebruik, vergeleken met ongeveer 67 duizend stuks in 2017. De opensource software Ultimaker Cura heeft een half miljoen unieke gebruikers per maand – een verdubbeling in een jaar – en verwerkt 1,4 miljoen printopdrachten per week, een stijging van 200 procent.

Ultimaker-topman Jos Burger: ‘De strategische partnerships die we de afgelopen jaren zijn aangegaan, stimuleren de adoptie van 3d printen binnen de zakelijke markt. Spraakmakende businesscases van internationale ondernemingen zoals Ford, L’Oréal, Airbus, Volkswagen en Decathlon inspireren anderen om desktop-3d-printing in de professionele workflow te integreren. We hebben dit gebouw allereerst als hoofdkantoor gekozen omdat het goed bereikbaar is voor onze medewerkers. Daarnaast zal het onze voortdurende groei ondersteunen door nieuw talent aan te trekken dat andere professionals gaat helpen om te innoveren met 3d printen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.