Ultimaker fuseert met Makerbot

Alexander Pil
17 mei 2022

Makerbot en Ultimaker, twee leiders in desktop 3D-printen, hebben aangekondigd dat ze een fusieovereenkomst hebben gesloten die de acceptatie van additive manufacturing zal versnellen door een uitgebreid desktop 3D-printecosysteem van hardware, software en materialen te bieden.

De nieuwe entiteit zal worden ondersteund door bestaande investeerders, NPM Capital en Stratasys, en zal profiteren van een geplande investering van 62,4 miljoen dollar om innovatie en uitbreiding naar nieuwe markten te stimuleren. Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Nadav Goshen, de huidige ceo van Makerbot, en Jürgen von Hollen, de huidige topman van Ultimaker. Goshen is verantwoordelijk voor operations en r&d en Von Hollen beheert de commerciële functies.

‘Deze fusie markeert een belangrijke mijlpaal voor Ultimaker en Makerbot’, zegt Von Hollen. ‘Innovatie en groei zijn beide van cruciaal belang om desktop 3D-printen van een speciale technologie naar de reguliere bedrijfsacceptatie te brengen. Het nieuwe bedrijf zal zijn gecombineerde wereldwijde aanwezigheid benutten en uitbreiden met verkoop en activiteiten in Amerika, EMEA en APAC.’

‘Technologische innovatie is van het grootste belang om de beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke professionele 3D-printoplossingen te vergroten’, vult Goshen aan. ‘Door onze teams te combineren en de extra financiering te benutten, kunnen we de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen versnellen om onze klanten een breed portfolio van hardware- en softwareoplossingen te bieden om een breed spectrum aan klanten en toepassingen te bedienen.’

De deal moet nog worden goedgekeurd. Ultimaker en Makerbot verwachten de fusie in het tweede of derde kwartaal te kunnen afronden.