Uitzendbureau Olympia introduceert cobots bij opdrachtgevers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sinds kort biedt uitzendorganisatie Olympia Nederland zijn opdrachtgevers cobots aan. De systemen van Olmia Robotics kunnen werk overnemen dat voor mensen te zwaar, gevaarlijk en/of geestdodend is. Hierdoor worden werknemers ontlast en ondersteund in hun veiligheid en is er meer ruimte voor hun ontwikkeling.

Olympia’s verkoopdirecteur René Koier: ‘De inzet van cobots biedt bedrijven en flexwerkers veel kansen. Doordat cobots fysiek zwaar, gevaarlijk en repetitief werk kunnen overnemen, blijft afwisselender en veiliger werk over. Het levert zelfs nieuwe banen op, zoals de coördinatie van de cobots. Hierdoor helpen we onze uitzendwerkers in hun ontwikkeling en in het omgaan met robotisering.’

De opdrachtgever kan rekenen op een hogere productiviteit. Robotarmen worden immers niet ziek, hoeven geen pauze en leveren een continue kwaliteit. Het bedienen van de robotarm is volgens Koier niet moeilijk: ‘Het is een kwestie van klikken, een beweging voordoen en vastzetten.’ De robotarm wordt betaald door de opdrachtgever via een timer en een vast uurtarief. Dat tarief komt ongeveer overeen met het loon van een uitzendkracht.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.