Uitvoerbeperkingen VS frustreren afzet ASMI in China

Paul van Gerven, René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

ASM International (ASMI) schat dat meer dan 40 procent van de omzet in China wordt getroffen door de nieuwe exportbeperkingen die de VS heeft opgelegd. Uit voorzorg weigert de in Almere gevestigde producent van halfgeleiderapparatuur alle orders die betrekking hebben op geavanceerde technologie die onder de beperkingen valt.

Dit ter bescherming van het personeel van het bedrijf uit de VS, voor wie het illegaal lijkt zich in te laten met de halfgeleiderfabrikanten die in China vooroplopen.

Vooral als gevolg van de impact op de Chinese orders daalden de boekingen van ASMI in het derde kwartaal met 676 miljoen euro, tegenover een recordniveau van 943 miljoen euro in het tweede kwartaal. ‘Als we de impact op de orders uit China buiten beschouwing laten, dan zou de daling van onze orders voor het derde kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal veel gematigder zijn geweest’, aldus Benjamin Loh, ceo van ASMI.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.