Uitstekend kwartaal voor ASMI

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASM International heeft zijn eigen verwachtingen overtroffen. De omzet in het vierde kwartaal van 2016 steeg jaar op jaar met negentien procent naar 172,6 miljoen euro – een paar miljoen meer dan de verwachting die het bedrijf drie maanden geleden afgaf. De nettowinst verviervoudigde ruim naar 61,5 miljoen euro. Er kwamen voor 176,9 miljoen euro nieuwe bestellingen binnen, tegen 135,4 miljoen euro dezelfde periode een jaar eerder.

Topman Chuck del Prado is optimistisch dat het gunstige klimaat dit jaar standhoudt. Hij verwacht dat de vraag uit het logic/foundry-segment gezond blijft, terwijl de 3d-nand-markt zich opmaakt voor sterke stijging. Voor de dram-sector verwacht hij een bescheiden herstel.

Een dag voor de presentatie van de kwartaalcijfers maakte ASMI bekend een supplier excellence award van TSMC te hebben ontvangen. 

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.