Uitgaven chipapparatuur stijgen dit jaar naar verwachting met 10 procent

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde uitgaven aan chipmachines voor front-end-faciliteiten zullen naar verwachting in 2022 met 10 procent stijgen in vergelijking met vorig jaar. Daarmee zou de industrie een nieuw record bereiken van meer dan 98 miljard dollar, meldt Semi. De groei in 2022 volgt op een stijging van 39 procent in 2021 en 17 procent in 2020. De laatste keer dat de industrie drie opeenvolgende jaren groeide was in de periode 2016-2018. De keer daarvoor was het al meer dan twintig jaar geleden: midden van jaren negentig groeide de sector ook drie jaar achter elkaar.

‘De industrie voor halfgeleiderapparatuur heeft een periode van ongekende groei doorgemaakt met hogere uitgaven in zes van de afgelopen zeven jaar, aangezien chipmakers hun capaciteit uitbreiden om te voldoen aan de aanhoudende vraag naar een breed scala aan opkomende technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie, autonome machines en kwantumcomputing’, zegt Ajit Manocha, president en ceo van Semi. ‘De capaciteitsopbouw gaat verder dan de stevige vraag tijdens de pandemie naar elektronica voor vitale toepassingen zoals werken en leren op afstand, en telezorg.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.