Type22 test automatische inchecker op vliegveld Genève

Alexander Pil
26 november 2013

Vorige week heeft de eerste passagier op Geneva Airport zelf haar bagage ingecheckt op een Scan & Fly-systeem van het Delftse Type22 (voorheen Quintech). Met die module kunnen passagiers zelf hun koffer afgeven, inchecken en labellen. Gedurende een testperiode van een half jaar kunnen passagiers van Swiss, Lufthansa en verschillende andere Star Alliance-maatschappijen een van de drie geïnstalleerde geautomatiseerde incheckers gebruiken.

Jacques Morgenegg van Geneva Airport vertelt waarom is gekozen voor het Self Bag Drop-systeem van Type22: ‘Op ons vliegveld kampen we met capaciteitsproblemen. In Self Bag Drop zagen we een oplossing om meer terminalcapaciteit te creëren en de passagiersstroom te versnellen. We zochten een gebruikersvriendelijke oplossing die bovendien in de bestaande infrastructuur kon worden ingepast. Type22 is het enige bedrijf dat Self Bag Drop in een gecombineerd proces levert en dat is precies wat we wilden.’

Een van de doelen van de proefperiode is om te onderzoeken hoe de incheckmachines de verwerksnelheid van passagiers verkorten en wat de invloed is op operationele zaken zoals staf, rijen en doorstroomsnelheden. Ook willen Geneva Airport en de luchtvaartmaatschappijen weten hoe passagiers op de nieuwe technologie reageren.