Twentse robots moeten specialiseren in revalidatie

Alexander Pil
Leestijd: 4 minuten

Op initiatief van de stichting Advanced Robotics & Mechatronics (Romech) maakten Twentse roboticaspecialisten eind vorig jaar een toer langs hun collega‘s in de Verenigde Staten. Volgens de deelnemers uit de academische en zakelijke wereld onderstreepte de Cure and Care Robotics Mission opnieuw de grote potentie van robotonderzoek en -business in Twente. Ook zagen ze legio mogelijkheden tot samenwerking omdat de Amerikanen aan gelijkaardige onderwerpen werken.

De studiereis naar Baltimore, Boston en Chicago was een vervolg op de handelsmissie die Romech eind 2008 organiseerde naar Japan. Romech-voorzitter en Demcon-directeur Dennis Schipper ziet duidelijke verschillen tussen de twee landen. ’Japan heeft de naam voorop te lopen op het gebied van robotica. Dat klopt misschien wel, maar wij hebben er niet veel meer gezien dan futuristische humanoids op universiteiten. Vaak ging het om ’speelgoedprojecten‘ waarvan het praktische nut ver te zoeken was. In de VS gaat het er heel anders aan toe. Daar is veel meer geld beschikbaar en werken ze veel professioneler en meer toegespitst op industriële toepassingen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.