Twents-Gelders consortium voor assemblagemachines klaar voor markt

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De vier partners in het Next Generation Assembly Platform (NGap) hebben een flexibel platform en bijbehorende modules gereed om een productielijn op te zetten voor de assemblage van met name consumentenelektronica. Het Oost-Nederlandse project wil inspringen op de veranderende behoeften in deze markt, waarin producten niet zelden al na een jaar toe zijn aan aanpassingen of zelfs aan een opvolger. ’Dat heeft ingrijpende gevolgen voor de productie. Je wilt snel kunnen schakelen en nieuwe productielijnen kunnen opzetten‘, zegt marketing- en salesmanager Martin Langkamp van Integrated Mechanization Solutions (IMS), het bedrijf dat het initiatief nam tot NGap. Andere deelnemers zijn Masévon, Proftech en Tumakon (zie kader ’NGap-partners‘).

Met flexibiliteit als toverwoord koos het Twents-Gelderse consortium voor een generiek platform met besturing waarop modules passen die verschillende onderdelen van het assemblageproces voor hun rekening nemen. Dat zijn bijvoorbeeld het doseren van lijm, het uitharden daarvan, het ultrasoon- of laserlassen van onderdeeltjes, het drogen en het sealen. Er zijn ook module-elementen die voor aan- en afvoer van het product zorgen. ’Het platform is al enige tijd klaar, nu hebben we ook veertien modules gereed. We zijn ver genoeg om machines te configureren. Daarvoor zijn we nu bezig klanten aan te trekken‘, aldus Langkamp.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen