Tweedraads flowmeter Yokogawa kan concurrentie aan met vierdraads

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe tweedraads magnetische flowmeter Admag AXR van Yokogawa is voorzien van dubbele frequentiebekrachtingstechnologie. De meeste magnetische flowmeters kennen een vierdraadsuitvoering, waarbij een hoge nauwkeurigheid wordt bereikt door naast de signaalkabel een hoogwaardige voedingskabel te gebruiken voor het meten van de uitgangsstroom. Omdat bij de tweedraadsfoto geen hoogwaardige voedingskabel en voedingseenheid nodig zijn, liggen de installatiekosten van deze uitvoeringen lager.

Ondanks dit kostenvoordeel kennen traditionele tweedraads magnetische flowmeters beperkingen in de meetnauwkeurigheid en -stabiliteit. Mede daarom zijn deze flowmeters nog niet breed geaccepteerd in de procesautomatiseringssector. Met de nieuwe dubbele frequentiebekrachtigingstechnologie zegt Yokogawa hiervoor een oplossing te bieden met een minimale elektrische en flowruis in het uitgangssignaal. De prestaties in de bovenste flowbereiken zijn vergelijkbaar met die van een conventionele magnetische flowmeter. Daarmee worden de hoge meetnauwkeurigheid en -stabiliteit bereikt die nodig zijn voor het gebruik van de flowmeter in besturingsloops.

Yokogawa‘s dubbele frequentiebekrachtingsmethode combineert hoogfrequente schakelingen in het magnetische veld met high-speed digitale gegevensverwerking. Hiermee worden complexe algoritmen uitgevoerd die nodig zijn om de stabiliteit en de prestaties te verbeteren en tegelijkertijd het energieverbruik te minimaliseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen