Tweede Nederlandse vestiging voor 247Tailorsteel

Alexander Pil
12 juli 2022

Recentelijk kondigde 247Tailorsteel de bouw van de eerste fabriek in België aan. Het bedrijf breidt ook verder uit in Nederland en gaat een tweede fabriek openen in Oud Gastel, vlakbij Roosendaal. Na de fabrieken in Varsseveld (NL), Hilden (D), Oyten (D), Langenau (D) en Hooglede (B) is de vestiging in Oud Gastel de zesde locatie in Europa. Het wordt de grootste productielocatie van 247Tailorsteel tot nu toe.

Oud Gastel is de locatie voor de zesde fabriek van 247Tailorsteel.

De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein. Hiervoor moet de hal eerst worden verbouwd zodat ze volstaat voor het innovatieve concept van 247Tailorsteel. De verbouwing is reeds gestart en de locatie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik zijn. De vestiging beslaat 25 duizend vierkante meter op een terrein van 40 duizend vierkante meter en zal uiteindelijk aan 270 medewerkers werk bieden. 247Tailorsteel heeft een volledig eigen machinepark. Gefaseerd zullen hier zestien lasersnijmachines, tien buislasers en zestien kantbanken worden geïnstalleerd. De fabrieken van 247TailorSteel kenmerken zich niet alleen door de nieuwste lasermachines, maar ook door een hoge mate van automatisering. De interne logistieke processen worden uitgevoerd door agv’s die het plaat- en buismateriaal automatisch naar de draagarm van de lasersnijmachines vervoeren.

Naast de bovengenoemde vestigingen worden ook plannen gemaakt voor een productielocatie in Oostenrijk en een extra vestiging in Duitsland. In totaal zullen er in 2025 tien productielocaties actief zijn.